Hatidža Salošević i Ajdin Dervić učenici generacije u Medresi „Osman ef. Redžović“

167

U Medresi „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnom kod Visokog upriličena je svečana akademija povodom ispraćaja 26.generacije maturanata ove školske ustanove. Ovu generaciju obilježio je broj 26, jer pored toga što je riječ o 26.generaciji, školovanje je završilo 26 maturantkinja i isto toliko maturanata.

MARKETING

– Ovaj ispraćaj obilježila su i dva bitna momenta. Pandemija, zbog koje ispraćaj nije bio onakav na kakav smo navikli, a drugi je ekspanzija koju intenzivno prolazi medresa. Ovih dana otvaramo potpuno novo poglavlje svoje historije. Naš rad je prepoznat i svake godine imamo sve više kandidata za upis, tako da smo započeli generacijski projekat proširenja naše školske ustanove, kao i đačkog doma. – kazao je u obraćanju direktor mr. Dženan Handžić, te poručio učenicima da nastave da medresu čine ponosnom, kao što su to činili i tokom svog školovanja.

U najsvečanijem dijelu programa proglašeni su učenica i učenik generacije, a čast da ponesu te titule pripale su Hatidži Salošević i Ajdinu Derviću iz Visokog. – Ponosna sam na ovu titulu koju sam ponijela i bit će mi podstrek i za budući rad. – kazala nam je Hatidža Salošević, koja u budućnosti ima namjeru studirati farmaciju.

– Izuzetna mi je čast dobiti ovu titulu, posebno u generaciji koja je bila sjajna i sa mnogo konkurenata. Drago mi je što smo mogli ispuniti Allahovu dž.š. naredbu iz Kur‘ana da se takmičimo u dobru. Mi smo se četiri godine takmičili u zdravoj konkurenciji i zahvaljujem Allahu dž.š. što je meni pripala ova čast. Što se budućnosti tiče, namjera mi je upisati kompjuterske nauke. – kazao nam je Ajdin Dervić. Bitno je pomenuti kako je Medresu „Osman ef. Redžović“ kroz dosadašnjih 26 generacija završilo ukupno 1472 učenika.

Nusret Smajović / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.