HDZ BiH će biti suzdržan o Rezoluciji o Srebrenici

Sjednica PS BiH

324

Poslanici u PD PS BiH iako još uvijek nisu došli do tačke koja predviđa usvajanje Rezolucije o Srebrenici neki od njih su već jasno dali svoj stav kao što je SNSD, a koji je najavio da će se vratiti na sjednicu kada ta tačka bude razmatrana, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

MARKETING

Denis Bećirović (SDP) kazao je da ukoliko se ovo desi bit će ovo svojevrstan presedan jer Poslovnik ne predviđa mogućnost da neko može napustiti sjednicu pa se vratiti na glasanje.

– Ukoliko se to desi poslat ćemo poruku u javnost da poslanici mogu doći saslušati dnevni red onda otići odspavati i vratiti se na glasanje – istakao je Bećirović.
On je također potcrtao da ukoliko ova rezolucija ne bude usvojena da će otići takva poruka u svijet da jedan entitet koji nije nastao demokratskim putem ne poštuje čak ni UN, a koji se također spremaju usvojiti rezoluciju kao što je to i ranije učinio i Evropski parlament.

Borjana Krišto (HDZ BiH)  kazala je da će ova parlamentarna stranka biti suzdržana kada je u pitanju očitovanje o Rezoluciji u Srebrenici te je kazala da je možda bilo pametnije predložiti rezoluciju identičnu kakvu je usvojio EP, a ne modificirati je.

Komentari

komentara