Hiljade okupljenih u Ljubljani ponovo protiv epidemioloških mjera

110

U Ljubljani je i danas održan protest na kojem je nekoliko hiljada okupljenih izrazilo nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama i radom Vlade Slovenije.

Okupljeni su marširali ulicama Ljubljane i uzvikivali “Lopovi, lopovi!”, saobraćaj je bio blokiran, policija ih je barikadama pokušala spriječiti da napuste to područje, a grad je nadlijetao helikopter.

Policija je ponovo upotrijebila suzavac i vodeni top, prenose mediji.

Posljednji protesti održani su 5. oktobra, kada je došlo do sukoba policije i demonstranata, u kojima je policija koristila vodene topove i suzavac. Tada je uhapšeno 25 lica.

Prošle sedmice demonstranti su pokušali da provale i u blizini hotela “Internacional”, gdje se nalazio dio delegacije koja je došla na samit EU, ali ih je policija zaustavila.

Slovenačke vlasti uvele su obavezne zdravstvene propusnice, koje su, između ostalog, potrebne i za odlazak na posao u svim državnim firmama.

Ljudi moraju da dokažu da su potpuno vakcinisani ili da vrše veoma skupa testiranja na kovid 19.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.