Naslovnica ZDK Kultura Hiljade Zenič...

Hiljade Zeničana uživalo u koncertu Crvena jabuke

42

Kiša sinoć nije pobjegla sa prozora, naprotiv padala je kao da je oktobar, ali nije uspjela da pokvari atmosferu u srcu Zenice, gdje je u sklopu Zeničkog novogodišnjeg spektakla i programa “Zenica ADVENTure”, legendarna grupa Crvena jabuka održala prednovogodišnji koncert.

Centralni gradski trg bio je premali da primi sve posjetioce koji su uživali u pjesmama uz koje su stasale brojne generacije. Program je počeo nastupom zeničke grupe Gruver, a biranim repertoarom sjajni momci ovog benda zagrijali su pomalo promrzle posjetioce. Negdje oko 21:30 na bini su se pojavili Žera i ekipa, koje su prisutne pozdravili bezvremenskim hitom “Kad sat zazvoni”. Dobru energiju sa kojom je sastav Crvene jabuke stigao u grad brzo su prenijeli i na publiku, koja je uglas pjevala pjesme od početka do kraja koncerta, prkoseći kiši koja je neumorno padala. Koncert su zaključili pjesmom “Minka”, zahvalivši Zeničanima za dobru zabavu i atmosferu i poželivši im sve najbolje u novoj godini.

Potpunom audio i vizuelnom ugođaju dopinijelo je i vrhunsko ozvučenje i scenska rasvjeta, čime je tim RTV Zenica i saradnika pokazao još jednom da je spreman odgovoriti i najzahtjevnijim produkcijskim izazovima. Koncert sa Trga Alije Izetbegovića mogli su uživo pratiti i gledaoci TV Zenica.

Za one koji možda ne znaju u najluđoj novogodišnjoj noći zabavljat vas Enver Lugavić Kice, Amel Ćurić i Enes Begović.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.