Historijski uspjeh: Fahrudin Adilović iz Visokog treći u svijetu i drugi u Europi u olimpijskom taekwondou (do 57 kg)

504
Fahrudin Adilović

Počektom tekuće godine, kao što je to i praksa, na europskom i svjetskom nivou, objavljuju se rezultati i rang lista za prošlu 2020 godinu u olimpijskom taekwondou!

Naš Fahrudin Adilović, član TKD kolektiva Bosna treći je na svjetskoj i drugi na europskoj rang listi u olimpijskom taekwonodu u kategoriji 57 kilograma.

Ovaj ranking je historijski rezultat kako za naš kolektiv tako i za BiH u ovoj kategoriji.

Rezultati u 2020 godini:

Fahrudin Adilović, član TKD Bosna prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji 57 kilograma

U Zenici u sportskoj dvorani Arena Zenica odžano je Tekwondo prvenstvo BiH. Član TKD Kolektiva Bosna Fahrudin Adilović osvojio je zlatnu medalju u kategoriji – 57 kg i postao prvak BiH te ponio titulu najboljeg kadeta prvenstva.

Fahrudin Adilović iz TKD Bosna Visoko kadetski evropski klupski prvak u teakwandou

Historijski uspjeh za TKD Bosna Visoko: Fahrudin Adilović europski kadetski prvak u taekwondou

Prethodna, 2020 godina, ostat će upamćena da su naši sportisiti u uslovima pandemije COVID-19 uspjeli i uz velike napore da dostojanstveno predstave našu zemlju i da osvoje vrhunske sportske rezultate, kao što je to učinio naš Fahrudin Adilović.

TKD Kolektiv Bosna nastaviti će raditi na stvaranju vrhunskih sportista i ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata!

 

Visoko.co.ba/Taekwondo kluba Bosna Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.