Hit predstava “Kako i zašto ubiti muža” u decembru stiže u Mostar

216

Nakon rasprodane izvedbe u svim gradovima u kojima je igrana, ekipa predstave “Kako i zašto ubiti muža u srijedu, 4. decembra, gostuje u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.
Komedija o milion razloga zašto ubiti muža nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik “Kako i zašto ubiti suprugu”. Naime, autor ovog djela, Antonio Amuri, optužen je za muški šovinizam nakon čega je uslijedio i priručnik namijenjen damama.

MARKETING

“U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena”, navode organizatori.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta.

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović koji, između ostalog, ima zapaženu ulogu u zabavno-muzičkom-igranom programu “Čađava mehana”. Žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević.

Reditelj predstave je Radomir Rade Vukotić, a produkciju potpisuje Duško Srijemac. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice su u prodaji svaki dan od 13 do 20 sati, na blagajni Kosače.

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara