Naslovnica BiH HKD ‘Na...

  HKD ‘Napredak’ bira novog predsjednika

  10

  Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” birat će danas na sjednici Skupštine u Sarajevu novog predsjednika i dopredsjednika te članove Središnje uprave, Nadzornog i Suda časti.

  Funkciju predsjednika tog udruženja je proteklih 29 godina uspješno obnašao i “živio” prof. dr. Franjo Topić.

  Glavnoj skupštini, koja će biti održana u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu, prisustvovat će predstavnici i članovi Napretkovih podružnica, a to će biti i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima Napretkovih djelatnika te da se kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmijene mišljenja i iskustva, saopćeno je iz “Napretka”.

  Također, prisustvo je najavio i jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fouad Twal, koji će nakon završetka Skupštine u 18.00 sati služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, zatim predsjednik talijanskog Kršćanskog radničkog pokreta (MCL) Carlo Costalli, kopredsjednik Europskog centra za radnička pitanja (EZA) Piergiorgio Sciacqua te brojni uglednici iz kulturnog, političkog, vjerskog, javnog života BiH i inozemstva i diplomatskog kora.

  HKD “Napredak” osnovan je 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruženja, sa više od 20.000 članova u 63 podružnice i četiri povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

  visoko.co.bA/federalna.ba/Fena

   

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.