Hotel “Visoko” nekadašnji centar svih dešavanja

Visoko kroz historiju

4267

Mnogi, malo stariji Visočani prisjetiti će se perioda u kojem je hotel “Visoko”, najviša građevina u našem gradu, predstavljala centar svih dešavanja i okupljanja, kako mlađih, tako i starijih generacija, koje su tokom prošlog vijeka uživale u ovoj velelepnoj građevini.
Hotel “Visoko”, djelo poznatog bosanskohercegovačkog arhitekte Zlatka Ugljena, danas je samo obilježje jednog, mnogi će reći ljepšeg, vremena u kojem su Visočani uživali gotovo svake večeri u komforu i usluzi visočkog hotela, koji je nudio mnoge zanimljive događaje i široku lepezu usluge od restorana i ljetnih bašti, pa do luksuzno uređenih soba za boravak.
Visočki entuzijasti ovog puta pronašli su nekoliko fotografija koje svjedoče jednom prošlom vremenu te prikazuju hotel Visoko kroz historiju od njegovog otvorenja pa nadalje, uključujući prikaz i interijera i eksterijera hotela, koji se do danas nije mnogo mijenjao.
Mnoge generacije, pa vjerovatno i one mlađe, sigurno će zanimati kako je to nekad izgledao hotel “Visoko”, koji danas svojom prazninom i opustošenošću i stoji kao jedan svojevrstan spomenik jednog boljeg vremena, u kojem je Visoko živjelo u svom punom kapacitetu i u kojem su građani ovog grada bili zadovoljniji i opušteniji.

MARKETING

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.