ZanimljivostiReceptiHrskavo kremasta slastica: Zasladite dan ukusnim cheesecakeom

Hrskavo kremasta slastica: Zasladite dan ukusnim cheesecakeom

Jeste li već probali napraviti ukusni cheesecake? Studio Baked donosi recept za kolač hrskavo-kremaste strukture uz koji će uživati sva vaša čula, a čija je priprema vrlo jednostavna.

Za pripremu će vam biti potrebno: 200 grama mljevenog keksa, pet kašika smeđeg šećera, 180 grama šećera u prahu, 120 grama putera, 500 grama krem sira, jedan limun, dva jaja, dva vanilina šećera, 360 grama milerama od 20 posto masti i pet kašika kristalnog šećera.

Priprema: Rernu uključite na 250 stepeni da se zagrije. Pek papir stavite u kalup za tortu te po njemu pospite dvije kašike smeđeg šećera i počnite sa pripremom korice.

200 grama mljevenog keksa izmiješajte sa tri kašike smeđeg šećera i 120 grama istopljenog putera. Smjesu sipajte u kalup i dobro utisnite koricu. Pecite je tačno četiri minute.

Za to vrijeme spremite čiz fil. Izmiksajte 500 grama svježeg sira, sok jednog limuna, dva cijela jaja, 180 grama šećera u prahu i vanilin šećer.

Pečenu koricu izvadite i smanjite temperaturu na 170 stepeni. Čiz fil sipajte odmah preko vruće korice i pecite 25 minuta.

Mileram, vanilin šećer i pet kašika kristal šećera dobro izmiksajte. Kada se cheesecake ispeče, isključite rernu, prelijte spremljeni nadjev i vratite u toplu rernu svega pet minuta.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga onda ostavite u frižider. Nakon tri sata hlađenja spreman je za serviranje.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE