Hrvatska daje podršku BiH na njenom europskom putu

Hrvatska će pružiti pomoć i potporu BiH na njenom putu u Europsku uniju i NATO članstvu, rečeno je tokom sastanka ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davora Ive Stiera i ambasadorice Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renate Paškalj, javlja Anadolu Agency (AA).

127

Tokom susreta razmijenjena su stajališta o sveukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te je zajednička ocjena kako su oni na visokoj razini.

MARKETING

Stier je informirao ambasadoricu Paškalj o sadržaju aktivnosti Republike Hrvatske tokom nedavno održanih sastanaka Europskog vijeća šefova država i vlada EU i sastanka ministara vanjskih poslova država članica NATO-a na kojoj je jedna od tema bila BiH.

Naglasio je snažno zalaganje Republike Hrvatske za nastavak procesa proširenja i potporu BiH na njenom europskom putu i procesu provedbi nužnih reformi.

Također je naglasio zauzimanje Republike Hrvatske za aktiviranje MAP-a u smjeru “relaksiranja” Talinskih uvjeta.

Na sastanku se razgovaralo o predstojećoj zajedničkoj sjednici Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, koja je dogovorena tijekom bilateralnog susreta predsjedatelja Vijeća ministara BiH i predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Mostaru, čije je održavanje planirano u skorije vrijeme.

Zajednički je ocijenjeno kako je ova sjednica iznimno značajna za definiranje pravaca i modaliteta rješavanja otvorenih pitanja, potpisivanje međunarodnih ugovora u cilju jačanja i unaprjeđenja bilateralne suradnje kao i definiranja pravaca djelovanja na zajedničkim infrastrukturalnim projektima, projektima prekogranične suradnje i suradnje u svim drugim oblastima.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara