Hrvatska reprezentacija želi Džanana Musu

314

Džanan Musa, mladi košarkaš zagrebačke Cedevite i lider kadetske selekcije Bosne i Hercegovine koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, potvrdio je da postoji interes hrvatske reprezentacije da obuče dres te selekcije, ali ne i njegov interes za promjenu državljanstva.

MARKETING

”Tačno je da postoji interes hrvatske reprezentacije, ali ja sam to rekao mnogo puta, a reći ću i sad. To me ni najmanje ne zanima i ne želim razmišljati o promjeni svog sportskog državljanstva. Ja nastupam za Bosnu i Hercegovinu i volim je toliko da ih mi ne pada na pamet da zbog novca ili bilo kakve druge materijalne koristi promijenim državljanstvo, a siguran sam da slično razmišljaju i moji saigrači. Nema ljepšeg osjećaja nego kada vidite da ste uzor djeci, to se ne može platiti”, kazao je Musa, javlja Fena.

Dodaje da je optimist i da je uvjeren da će se odnos nadležnih institucija prema vrhunskom sportu u BiH promijeniti nabolje. Smatra da postoji još mnogo talentirane djece koja mogu ponoviti uspjeh ove generacije ukoliko dobiju šansu.

Direktor reprezentacije Igor Stojanović navodi da je ponosan što su uspjeli zaustaviti odlazak mladih košarkaša BiH u druge reprezentacije. Ali, razočaran je slabom podrškom institucija, zbog čeka je već ove godine doveden u pitanje nastup nekih reprezentativnih selekcija na evropskim takmičenjima, odnosno njihovo gašenje.

Komentari

komentara