Huawei o sankcijama SAD-a: Opasan presedan koji šteti milionima korisnika

107

Potez SAD-a da stave “Huawei” na crnu listu predstavlja “opasan presedan” koji će nanijeti štetu milionima korisnika, izjavio je Song Liuping, najviši zvaničnik kineske kompanije za pravna pitanja.

MARKETING

Song je rekao na konferenciji za novinare da će trgovinska zabrana “direktno naštetiti” američkim firmama i uticati na radna mjesta.

Washington je nedavno stavio “Huawei” na listu kompanija sa kojima američke firme ne mogu da trguju ukoliko nemaju dozvolu, podsjeća BBC.

“Huawei” je više puta demantovao optužbe da njegovi proizvodi predstavljaju bezbjednosni rizik i tvrdi da je nezavisan od kineskih vlasti.

“Političari u SAD koriste snagu čitave nacije da se usmjere na jednu privatnu firmu”, rekao je Song.

On je dodao da odluka SAD ugrožava korisnike proizvoda i servisa “Huaweija” u više od 170 zemalja, uključujući više od tri milijarde korisnika.

Song je rekao da će američke vlasti uvođenjem zabrane direktno nanijeti štetu za više od 1.200 američkih firmi, koje zapošljavaju desetine hiljada ljudi u Americi.

Reuters prenosi da je “Huawei” pred sudom u Teksasu zatražio poništavanje zakonskog akta koji je usvojen u Kongresu prošle godine, a na osnovu kojeg su vlasti SAD-a donijele odluku o sankcijama.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara