Humanitarna sekcija Medrese “Osman ef. Redžović” uručila donaciju za obnovu gračaničke džamije

413

Već nekoliko godina u Medresi djeluje humanitarna sekcija koju vode profesori Emir Salić i mr. Elma Avdić. U tom periodu realiziran je veliki broj akcija u kojima smo sa svojim učenicima pokazali da su praktična primjena naučenog i osjećaj za društvenu zajednicu važni faktori odgoja i obrazovanja.

MARKETING

Jednu takvu akciju dovršili smo 11.2.2020. godine, uručenjem donacije za obnovu gračaničke džamije, za koju smo posebno vezani jer se u njoj jedno vrijeme u toku rata izvodila nastava. Naime, učenice i učenici 26. generacije, koji sada pohađaju treći razred Medrese, prikupili su sredstva u iznosu od 2000 KM i odlučili ih uvakufiti za rekonstrukciju ove džamije. Pored učenika koji su vodili akciju prisustvovali su i njihovi profesori i odgajatelji, Emir Salić, Emir Uzunalić i mr. Elma Avdić, a donacija je uručena imamu mr. Samed ef. Imamoviću i muteveliji Abdulahu Uzunaliću.
Ovo sigurno nije posljednji projekat ove mlade i vrijedne ekipe jer su već najavili da će do kraja svog školovanja imati još ovako uspješnih akcija.

 

Medresa “Osman ef. Redžović”

Komentari

komentara