Humanitarni koncert Udruženja građana „Duvački orkestar“ Zenica za Medihu Draganović

266

Mladi muzičari iz Udruženja građana „Duvački orkestar“ Zenica, nakon što je otkazan koncert u Studengradu, koji je po programu Zenica Adventure-a bio dogovoren za danas, pripremljeni repertoar odlučili su izvesti za Zeničane i Zeničanke, a koncert je imao humanitarni karakter.
Pod vodstvom dirigenta Nedima Telalovića, na Trgu Alije Izetbegovića, izveli su pop-rock repertoar, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun liječenja Medihe Draganović, kolegice i profesorice iz muzičke škole koja se bori sa karcinomom pluća.

MARKETING

„Mi smo imali spreman repertoar za koncert koji je trebao biti u Studengradu, a nažalost je otkazan. Odlučili smo da održimo koncert na ulicama našeg grada, koji ima humanitarni karakter. Prikupljena sredstva idu za našu kolegicu, profesoricu i sugrađanku Medihu Draganović“, rekao je Nedim Telalović, dirigent Duvačkog orkestra Zenica.

Članovi Udruženja građana „Duvački orkestar“ Zenica, danas su dali našoj lokalnoj zajednici pozitivan primjer humanitarnim koncertom, a njihov doprinos leži i u podizanju kulturne svijesti Zenice. Ovaj Duvački orkestar u našem gradu postoji više od devet decenija.

 

VISOKO.CO.BA/ZENICAINFO.BA

Komentari

komentara