Humanost na djelu: Omladina džemata Buci pomogla malenog Hasana iz Dujmića koji živi bez roditelja

490

Proteklih dana organizirana je nova akcija omladine džemata Buci, ponovo u akciji prikupljanja pomoći za najmlađe članove našeg društva.

MARKETING

Maleni dječak Hasan, sedmogodišnjak iz mjesta Dujmići kod Bjelašnice, živi sa svojom nanom i dedom. Oni su njemu i otac i mati, sigurna ruka spasa za koju se ovaj mališa čvrsto drži. Nana i dedo u svojim godinama i s minimalnim primanjima ne mogu da pruže mnogo svom dragom unuku, ali ono što je sigurno da mu pružaju pravu utjehu i radost, ljubav i pažnju koju zaslužuju njegove nejake godine.

Priča malenog heroja je podigla naše dobre momke, naše vrijedne omladince koji ne stoje, traže, pričaju, prikupljaju brzim koracima i svim srcem hrle ka novoj akciji. Znaju oni da ko usreći jetima ima posebnu nagradu kod Allaha, a Allaha se boje i rade sve to zarad Njegovog zadovoljstva i u ime Njegovo. Zahvaljujući dobrim ljudima, visočkim biserima i velikim humanistima širom jedine nam domovine, ova akcija je uspješno realizovana. Prikupljena je odjeća, obuća, školski pribor, hrana i slatkiši, te novac u iznosu od 600 KM.

Ekipa u istom sastavu krenula je put Bjelašnice sa namjerom da obraduje ovog dječaka. Uspjeli su u svom nijjetu, osmijeh na licu đaka prvaka dao je snagu svima. Radost, veselje, oduševljenje, sve je bilo tu, a dio atmosfere vam prenosimo.

Hvala Gospodaru, Stvoritelju Jedinom, koji nam je omogućio da ovo sve protekne u zdravlju, da se prikupe sredstva i obraduje se milo dijete. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali i doprinijeli uspješnoj realizaciji još jedne akcije.

Slava Onome kome pripada svaka vlast i zakon…. Elhamdulillah.

 

Visoko.co.ba/Omladina džemata Buci

Komentari

komentara