Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko HŽRK “Z...

HŽRK “Zrinjski”, RK “Kozara Mlijekoprodukt” i RK “Split” prvaci drugog International summer cupa “Visoko 2018”

239

Prethodna tri dana Visoko je po drugi put bilo domaćin sjajnog rukometnog turnira za mlade rukometaše, koji organizira Agencija “Vikus”, pod nazivom International summer cup “Visoko 2018”.

Ovaj turnir okupio je 16 ekipa u tri različite kategorije, a ono što je posebno pozitivno jeste da su se u bosanskohercegovačkom gradu rukometa družili djevojčice i dječaci sa prostora cijelog Balkana. Posebno je zanimljivo bilo u subotu, kada su na svečanosti povodom turnira u Visokom nastupale i mažoretkinje iz Kiseljaka, koje su donijele posebnu draž ovom takmičenju.

“Drago mi je da vas sve možemo ugostiti u Visokom, koji je grad rukometa i nadam se da ćemo se i u budućnosti družiti svi zajedno na ovakvim događajima. Tu su s nama gosti iz Splita, Solina, Beograda, s prostora cijele Bosne i Hercegovine i to je naše najveće zadovoljstvo da se možemo okupiti u ovolikom broju na jednom mjestu i napraviti sjajnu rukometnu zabavu i druženje”, kazao je kratko organizator turnira i direktor Agencije “Vikus” Mirza Handžić povodom otvaranja ovog turnira.

Nakon tri dana odličnog rukometa u sali Franjevačkog samostana sv. Bonaventura titule su odnijela dva kluba iz BiH, te jedan iz susjedne Hrvatske, a konačne rezultate pogledajte u nastavku.

Kat. 1. mj. 2.mj. 3.mj. 4.mj. 5.mj. 6.mj.
M 2004. RK “Split” RK “Rakovica” Beograd RK “Solin” RK “Glasinac” Sokolac RK “Bosna” Visoko RK “Sedmerac” Vogošća
M 2006. RK “Kozara Mlijekoprodukt” RK “Solin” RK “Slavija” Istočno S. RK “Rakovica” Beograd RK “Bosna” Visoko BHA Akademija Visoko
Ž 2004. HŽRK “Zrinjski” Mostar HŽRK “Kiseljak” HŽRK “Grude” ŽRK “Bosna” Visoko

Također, dodijeljene su i nagrade za najbolje igrače prema svim pozicijama, što možete pogledati u nastavku.

Kat. Naj. igrač Naj. strijelac
D 2004. Marin Duran Sava Radovanović
D 2006. Todor Milisavljević Mario Vrgoč
D 2004. Anja Blažević Anja Boban

U nastavku pogledajte i fotografije sa ovog turnira koje su zabilježili naši fotoreporteri:

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.