I ove godine Vispak dd i NK „Bosna“ nastavljaju saradnju: Vispak je novi “generalni sponzor” za sezonu 2018/2019. godinu

357

Vispak je poznat kao društveno odgovorna kompanija, te nam je uvijek zadovoljstvo pomoći i dati podršku sportu, sportistima, te svjetlijoj budućnosti koju oni nose. Posebna čast nam je podržati lokani tim koji zaslužuje našu podršku i nastaviti saradnju sa NK „Bosna“ Visoko. Očekujemo nastavak saradnje i u budućnosti, te se nadamo da će ovakav vid podrške dati podstrek kako našim sportistima u ostvarivanju što boljih rezultata, tako i svim građanima Visokog i šire da postanu konzumenti domaćih proizvoda, izjavila je za naš portal direktorica kompanije Vispak gđa.Nina Bijedić-Mujanović.

PREHRAMBENA INDUSTRIJA VISPAK DD

Vispak dd je osnovan 7. aprila 1972. godine u Visokom kao sastavni dio Veleprometa, jednog od najvećih tadašnjih trgovačkih lanaca u bivšoj Jugoslaviji. 

Kompanija Vispak već dugi niz godina proizvodi domaće proizvode, od najkvalitetnijih sirovina. U kompaniji je danas uposleno 150 radnika, a svaki uposlenik se istinski trudi da proizvoede najkvalitetniji proizvod. Prvenstveno smo mi konzumenti naših proizvoda, pa je zaista svaki proces i sirovina pažljivo odabran. Konstantno radimo na unapređenju kvaliteta postojećih, ali i razvoju novih proizvoda. 

Naša proizvodnja se sastoji od linije kafe, juha, kikirikija, čokolade, praškastih proizvoda i čajeva. Od 1998. godine radimo na izvozu naših artikala, kako u zemlje regije, tako i šire, pa danas sa ponosom možemo reći da najjači brend Vispaka Zlatnu džezvu  izvozimo u 27 država svijeta.

Komentari

komentara