Naslovnica Lokalne Teme I ovo je Viso...

I ovo je Visoko: 85m2 u Domu zdravlja za 1.325KM kirije za radiološku dijagnostiku samo nekoliko metara od ginekologije

1308

Po zakonu je dozvoljeno. Radi se o oblasti ili uslugama koje se ne pružaju u Domu zdravlja Visoko, ali je potrebno uraditi ozbiljne pripreme pod kontrolom stručnjaka i dobiti posebne dozvole od državne agencije za zračenje. Poznavajući kako se ovakvi i slični poslovi u Visokom završavaju prostor za pesimizam je sasvim realan.

Scenarij iz godina odmah nakon rata se nastavlja. Podsjećamo, kad je završena agresija Visoko i tadašnja visočka politička elita imala je sve u svojim rukama. Novac, privredne subjekte, infrastrukturu, političku moć …. Međutim, nesposobnost, nerad i ničim opravdano visoko mišljenje o svojim rukovodećim sposobnostima komunističkih direktora nije donijelo ništa drugo do tranzicijske sposobnosti kako pokrasti i rasprodati državnu imovinu sa samo jednim ciljem lične koristi. I tako zadnje 22 godine mi samo rasprodajemo imovinu pametnijim od nas. Danas kada smo gotovo sve rasprodali, došlo je vrijeme i da izdajemo prostore privatnicima u JU “Dom zdravlja” Visoko.

Da, tačno ste pročitali, u toj smo fazi svoje bezidejnosti i neukosti da nakon ne tako davne ideje i pretpostavki da uz vlastiti kadar pravimo i gradimo Polikliniku dolazimo u situaciju da kao najobičniji stanodavci izdajemo poslovne prostore pod kiriju i to ni manje ni više nego u Domu zdravlja i to samo nekoliko metara od ginekologije, a što znači da će visočke trudnice dolaziti na preglede samo nekoliko metara od prostorija u kojima će se vršiti kompletna radiološka dijagnostika!? U toj priči mi smo tek “izdavači prostora” i to za mjesečnu kiriju od 1.325KM za 85m2 u šta je uračunato grijanje, struja i sve ostalo.

Završavamo započeto, eto dokle smo dogurali.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.