Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko I ovo je Viso...

I ovo je Visoko: Drogom protiv sporta

1035

Bez obzira na policijske izvještaje o “zadovoljavajućem” stanju u Visokom po pitanju narkomanije u momentu kad se trenutno najpopularnija i najeftinija droga “spid” gotovo pa može i na trafici kupiti legalno i u ambijentu totalnog rasula svih sportova koji su se nekada igrali na stadionu “Luke”, uz izuzetak pozitivne sportske priče vezane uz RK Bosna a nasuprot NK Bosna koja nikad sramotnije nije izgledala kako rezultatski tako i organizaciono. Od šampionskih ambicija, najave povratka u Premijer ligu do megalomanskih i nerealnih priča o ulaganjima u infrastrukturu stadiona Luke bilježimo ponižavajuće primjere u praksi.

Najnoviji je današnja fotografija sa stadiona Luke, preciznije sa nekada popularnog “Asfalta” koji je višedecenijski simbol nogometnog i rukometnog sporta u Visokom. Slika srušenog gola i rastavljenog u svakom smislu simbolizira aktuelnu društvenu svijest kada je sport u pitanju i domete onih koji se pretenciozno nazivaju sportskim radnicima, a između dvije kafančure i kockarnice. Podsjećamo, prije toga je do temelja srušeno tzv. “Boćanje” koja je zaista bilo okupljalište ljubitelja dobre kapljice, domina, šaha, kartanja i boćanja, pa je zbog toga i oteto od invalida rada i pretvoreno u smetljište dok je željezna konstrukcija prodata “najpovoljnijem” ponuđaču kao sekundarna sirovina.

I sve dok je ovako, i sve dok ovakvi predstavljaju sport u Visokom droga će na ulicama biti dostupnija djeci od sladoleda, a “Asfalt” će kao i mnoge druge nekadašnje vrijednosti ovog grada otići u arhivu sjećanja starijih Visočana.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.