I ovo je Visoko: Između povećanja koeficijenta za platu bez konkursa državnom službeniku i makadama ispred Doma zdravlja

1528

Vjerovatno usljed velikih obaveza nosilaca izvršne vlasti bitnih za pridruživanje BiH NATO savezu i promociji države po svijetu iz javnog proračuna i od novca poreznih obveznika teško je ispred vlastite nosurde vidjeti kako ulazak u grad “krase” rupe od kojih otpadaju točkovi na automobilima.

MARKETING

Ulica Branilaca još i prednjači u svemu tome (21.marta prokopana glavna ulica). Osim stalnog kolapsa koji nastaje zbog izrovljene ceste u blizini Doma zdravlja, a ne ulazeći u to kako je izvođač radova dobio posao i od koga je kupio mehanizaciju da bi uopšte mogao raditi taj posao, odnosno da li je vlasnik te firme u direktnom srodstvu sa nekim ko se pita u nadležnoj firmi iz javnog sektora, a taj opet s nekim u izvršnoj vlasti, cesta ispred Doma zdravlja izgleda odvratno!!!

Rješavajte to nedorasli nesretnici da vodite obični kiosk a kamo li Opštinu. Nije politika i briga o lokalnoj zajednici povećavati državnom službeniku koeficijent na 4,1 kako bi imao veću platu od našeg poreza (4,1×315=1291,5 plus minuli rad plus topli obrok). Pogledajte na šta vam grad liči i šta ste napravili od Visokog sram vas bilo.

Komentari

komentara