I ovo je Visoko: Mehmed Kardaš, doktor kojeg je “stručna” Općinska komisija rangirala na zadnje mjesto za Upravni odbor JU “Muzej” Visoko

5789

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prije dva dana je doktorirao naš sugrađanin Mehmed Kardaš. Doktorska disertacija pod naslovom “Jezik i grafija Kopitarova bosanskog četveroevanđelja u kontekstu bosanske crkvenoslavenske pismenosti” odbranjena je pred Komisijom koju su činili: akademkinja Anica Nazor (HAZU), akademik Stjepan Damjanović (HAZU) i dr. sc. Marinka Šimić (Staroslavenski institut u Zagrebu). Doktorska disertacija, rađena pod mentorstvom prof. dr. Matea Žagara (Filozofski fakultet Zagreb) i prof. dr. Lejle Nakaš (Filozofski fakultet Sarajevo), bavi se rukopisom koji pripada srednjovjekovnoj Crkvi bosanskoj.

MARKETING
Mehmed Kardas

Mehmed Kardaš trenutno radi kao asistent na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje drži nastavu iz Staroslavenskog jezika, Historijske gramatike i Historije književnog jezika. Član je bosanskohercegovačkog tima u međunarodnom projektu “Općeslavenski lingvistički atlas” (OLA) koji vodi Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Kardaš je zajedno sa Halidom Bulićem i Samijom Halilović radio i korekturu novog izdanja Pravopisa bosanskog jezika autora Senahida Halilovića.

Ovakav visočki kadar i slobodno ćemo reći ovakva visočka pamet i sam autor nekoliko značajnih knjiga prijavio se na konkurs za člana Upravnog odbora JU “Muzej” Visoko. Naravno, nije primljen, jer su svi konkursi u Visokom u javnom sektoru naštimani. Međutim o političkoj, moralnoj i svakoj drugoj nepismenosti aktuelnog Visokog govori podatak da je doktor Kardaš od strane “stručne” Općinske komisije rangiran na POSLJEDNJE mjesto!? Iznad njega su kandidati sa osnovnim i kupljenim srednjim školama.

I tu nije kraj.

Mehmed Kardaš je kokurisao na mjestu u Upravnom odboru JU “Muzej” Visoko, ali su se nosioci izvršne vlasti u Visokom potrudili da ga dodatno pokušaju poniziti tako što su ga rangirali na zadnje mjesto u još četiri javne ustanove za koje nije ni konkurisao.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.