Naslovnica Lokalne Teme I ovo je Viso...

I ovo je Visoko: Ukrali roštilj iz radnje, koristili ga dva dana, pa ga vratili vlasniku

1368

Visoko je prepuno čudnih događaja i živopisnih likova koji su oduvijek činili mnogo bogatijom dušu ovog grada, te bez njih sigurno ova čaršija ne bi izgledala nimalo isto.

Potpuno nemoguće situacije danima se prepričavaju na ulicama i postaju dijelom urbane legende o čaršiji podno piramida, a upravo jedna od njih dogodila se početkom januara u naselju Sebilj.

Zanatska radnja Kemala Vranca jedna je od rijetkih koje opstaju u ovom dijelu grada i već je odavno poznata prema brojnim neobičnim “izumima”, kao što je Kuka dobrote ili Klupa za kokuze. Ipak, ovih dana iz ove trgovine stigla je nova neobična situacija.

Naime, budući da naš sugrađanin proizvodi ručno rađene roštilje, zasad nepoznati izvršioci ukrali su jedan od tih roštilja. No, budući da se teške krađe u našem gradu događaju svakodnevno to ne bi bilo ništa neobično, da ti isti lopovi nisu roštilj vratili nakon dva dana.

Vlasnik koji se iznenadio ovim događajem otkrio je i tragove korištenja na ovom roštilju, ali je on bio očišćen, tako da su “lopovi” ipak pokazali visok stepen dostojanstva.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.