Naslovnica Lokalne Teme I u Liješevi,...

I u Liješevi, podružnici Dobro selo, nezadovoljstvo računima JKP “Visoko” bez prethodnog ugovora sa mještanima

1032

Na našu adresu nakon Radovlja i Kondžila stiglo je i treće po redu reagovanje, tačnije negodovanje, mještana jedne vangradske Mjesne zajednice kada je u pitanju odnos sa JKP “Visoko” i najnoviji način pokušaja naplate usluga ovog javnog preduzeća na kompletnom teritoriju općine Visoko.

Konkretan slučaj odnosi se na Liješevu ili preciznije na Dobro selo. Kako navode mještani dostavljeni su im računi za deseti mjesec tekuće godine sa uračunatim dugom od devetog mjeseca 2017.godine iako za taj deveti mjesec račune uopšte nisu ni dobili. I kako navode, što je i najbitnije, računi stižu bez prethodno potpisanih ugovora sa domaćinstvima. Uz sve to ova podružnica nema ni potrebne kontejnere.

Mještani Dobrog sela posebno su nezadovoljni načinom i utvrđivanjem broja članova domaćinstva koji se kasnije iskazuju na računu. Taj broj kako tvrde određuje predsjednik Mjesne zajednice na način da isti procjenjuje da li je neka porodica socijalno ugrožena ili nije na osnovu čega umanjuje broj članova domaćinstva kako bi i računi bili manji. Kućna lista u ovom slučaju ne igra nikakvu ulogu.

Sada je već izvjesno da će nastavak famozne reforme javnog sektora koju je započeo OO SDA Visoko 2012.godine, a nastavili “najbolji učenici” iste te SDA koji su se odvojili u jedan drugi interesni OUR imati ozbiljne probleme u svojoj realizaciji, obzirom da su sve češća i glasnija nezadovoljstva mještana različitih mjesnih zajednica.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.