Idiotizam / Nedaleko od parka Ravne žica između dva drveta na stazi kojom prolaze pješaci i motocikli

1393

Izuzetno opasna, neodgovorna i po život opasna situacija zabilježena je kamerom jednog našeg sugrađanina od kojeg smo sa FB Profila preuzeli fotografije. Naime, nedaleko od najpopularnije turističke destinacije u Visoko, preciznije parka Ravne između dva stabla neko je razvukao bodljikavu žicu koja neopreznog pješaka ili motociklistu može dovesti u situaciju da izgubi život. Ovakva idiotska pojava se može tretirati i kao pokušaj ubistva, nedavno je sličan slučaj zabilježen u susjednoj Hrvatskoj gdje je osoba izgubila život zbog iste stvari.

Napominjemo, radi se o šumskom putu koji je javno dobro i koji nije dio privatne parcele. Šta su bili namjera i motivi onoga ko se odlučio da na ovaj način ugrožava ljudske živote vjerovatno će ostati nepoznato, ali ono što možemo uraditi na osnovu ovih fotografija jeste upozoriti sve vas ljubitelje prirode koji šetate ili se vozite ovim dionicama da budete maksimalno oprezno jer je za očekivati da ovakve žice i oni koji ih nepromišljeno postavljaju pronađu i svoju žrtvu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.