Idriz Džafić nakon utakmice u Kaknju: “Bosna, Visoko i Demoni su moji, nemam ništa protiv njih!”

1510

Nakon jučerašnje utakmice koja je odigrana u Kaknju, između ekipe domaćina FK Rudar i gostiju iz Visokog, ekipe NK Bosna, a u duhu starih rivaliteta između ova dva kluba javila se i mala sportska iskra na relaciji bivši igrač Bosne, Idriz Džafić i navijačka skupina Demoni. Demoni, koji vjerno prate NK Bosna na svim gostovanjima našli su se uvrijeđeni nakon što je, donedavni igrač visočke Bosne, Idriz Džafić, navodno neprimjereno proslavio oba pogotka koja je postigao na jučerašnjoj utakmici protiv svog matičnog kluba. Naravno, Demoni su se odmah oglasili putem medija, kritikujući ovakvo ponašanje bivših igrača iz redova visočkog kluba.

MARKETING

Ovog puta prenosimo vam, ekskluzivno, intervju sa Idrizom Džafićem, a koji je objavljen na zvaničnoj facebook stranici navijačke skupine Demoni

Idrize, kako se osjećaš nakon jučerašnje pobjede svog novog kluba, protiv kluba u kojem si ponikao, kao igrač?

Nakon jučerašnje pobjede, kao i poslije svake druge pobjede, osjećaj je naravno lijep. Posebno kada ste vi igrač koji daje golove u takvim utakmicama.

Kakav je osjećaj postići gol u utakmici protiv kluba u kojem si ponikao?

Matirati klub u kojem sam ponikao i kumovati pobjedi u takvom susretu nije baš isti kao kada dajete golove i pobjeđujete u drugim utakmicama. To je nešto između slatkog i kiselog, ali i to je dio igre i takvi osjećaji. Igrati takvu utakmicu je bilo prelijepo, jer se vrate osjećaji iz djetinjstva, kao da igrate “raja protiv raje”, budući da su na drugoj strani bili moji prijatelji.

Očevici, koji su sa tribina pratili utakmicu, tvrde da si se neprimjereno ponašao prema visočkog publici, za vrijeme proslave pogodaka. Da li je to istina

Očevici iz Visokog, koji su bili na utakmicu, kako sam ja čuo sa terena skandirali su nekoliko puta moje ime, dakle govorimo o Demonima, te sam ih ja tom prilikom i pozdravio. A golove sam proslavio na svoj način, razmjenjujući nešto sa svojim bratom, prema tome bez uvreda.

Kakav je tvoj odnos sa ljudima koji danas sjede u upravi NK Bosna Visoko?

Sa ljudima iz uprave se vrlo često viđam i pozdrav, gotovo svakodnevno, a posebno sa Adisom Hajlovcem – Dadom, s kojim sam vjerovatno mnogo više od pozdravljanja i što se njega tiče pamtim samo dobre iskustve u NK Bosna.

Da li imaš nešto poručiti navijačkoj skupini Demoni?

Demoni su moji, kao što sam ja njihov, od prve svoje utakmice i od prvog gola koji sam postigao za visočku Bosnu. Oni su bili uz mene i kako onda da ja imam nešto protiv njih kao što je, nažalost, objavljeno u njihovom tekstu?

Komentari

komentara