Ilon Mask dovodi u pitanje odluku Porsche-a da modelu Taycan dodijeli oznaku “Turbo”

65

Samo nekoliko dana nakon zvanične premijere modela Porsche Taycan, automobila kojeg već sada mnogi nazivaju pravim “evropskim konkurentom Teslinom Modelu S”, oglasio se i Ilon Mask, osnivač i izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila.

 

Naime, Ilon Mask je na svom Twitter profilu doveo u pitanje odluku njemačkog proizvođača da najsnažniju verziju modela Taycan označi imenom “Turbo”. Ubrzo nakon toga je najavio i to da će Tesla Model S pokušati da obori rekord modela Taycan na Nirburgringu.

Međutim, Ilon Mask nije jedini koji je začuđen odlukom Porsche-a da potpuno električnom automobilu da oznaku Turbo i Turbo S. I mnogi od vas su mislili da je u pitanju neka šala ili greška. To zbog činjenice da Taycan nema apsloutno nikakve veze sa turbo punjačima i SUS agregatima.

Međutim, razlog zbog kog se Porsche odlučio na ovaj korak jeste nomenklatura koju koristi za svoje modele. Tako imamo modele 911, Macan, Cayenne i Panamera u svojim punim imenima imaju oznaku Turbo.

U svakom slučaju, bez obzira na to da li kritikujemo ovu odluku brenda iz Štutgarta ili ne, moramo priznati da je Taycan jedan od najimpresivnijih novih automobila. Vjerovatno je i jedan od najvažnijih automobila u historiji njemačkog brenda.

A sad malo o Nirburgringu. Naime, Taycan je krug na toj stazi završio za impresivnih 7 minuta i 42 sekunde. Po svemu sudeći, Tesla želi da taj rekord obori.  Svakako će biti interesantno videti koji od ovih električnih automobila je bolji na stazi dugoj nešto više od 20 kilometara.

Visoko.co.ba/vrelegume.rs

 

Komentari

komentara