Naslovnica ZDK Kultura Implementacij...

Implementacija projekta: ‘Promocija zaštite okoliša i energetske efikasnosti u Zeničko-dobojskom kantonu’

139

Nevladina organizacija “Inicijativa” Sarajevo će u narednom periodu implementirati projekat „Promocija zaštite okoliša i energetske efikasnosti u Zeničko-dobojskom kantonu“ sa ciljem podizanja svijesti i sticanja novih znanja iz oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.
Finansijsku podršku projektu će pružiti Fond za  zaštitu okoliša FBiH, a aktivnosti će se implementirati zajedno sa partnerom “Tropik” doo, Zenica.

Prema planu, projekat će se realizirati u ukupno deset osnovnih škola Zeničko-Dobojskog kantona, a same aktivnosti u okviru svake škole će podrazumijevati aktivnu komunikaciju sa ciljnom populacijom (djeca starosti od 6 do 10 godina). U pitanju su zabavne i inovativne prezentacije kao i edukativne radionice na kojima će se ciljna populacija na praktičan i zanimljiv način upoznati sa zaštitom okoliša i energetskom efikašnošću.

Očekuje se da će kroz projekat „Promocija zaštite okoliša i energetske efikasnosti u Zeničko-dobojskom kantonu“ direktno biti uključeno oko 800 učenika, koji će imati priliku aktivno učestvovati i steći nova znanja.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.