In memoriam: Ljubo Savić (1942-2021)

964

Otišao je još jedan visočki “Veseli drugar”. U subotu, 1. maja 2021. godine na njegovom facebook profilu stoji: “Opraštam se sa vama, moji drugari, našom najdražom pjesmom”… Rođen je u Visokom, sudbinom umro u Banja Luci. Potiče iz poznate visočke porodice Savić. U visočkoj zbilji bio je “svugdje po malo”. Bio je četiri decenije profesor fizičkog vaspitanja u visočkim srednjim školama. Aktivan u amaterskom fudbalu, lovstvu, DTV Partizan Visoko, SSD Mladost, izviđačima, jedan od osnivača Košarkaškog kluba “Visoko”… Ipak, najveći trag je ostavio u visočkom kulturnom životu. Bio je član mnogih visočkih muzičkih bendova u kojima je svirao saksofon, počev od onoga 3+3 … Kao član ansambla “Veseli drugari” predstavljao je grad Visoko u Jugoslaviji i mnogim drugim evropskim zemljama. Sarađivao je sa “Staro Visoko” i “Visoko – tragom starih fotografija” kao istinski poznavalac visočke istorije.

MARKETING

Visoko.co.ba/Zdenko Antović

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.