IN MEMORIAM: Suvada Suda Mameledžija (1959-2021)

2448

U Visokom je u 62. godini života preminula Suvada Suda Mameledžija, istaknuta sportistkinja i sportski radnik, koja je cijeli svoj život posvetila sportu, prije svega rukometu, a kasnije i raznim disciplinama u invalidnom sportu.

MARKETING

Suvada Mameledžija je rođena 10. decembra 1959. godine, a ono što je zanimljivo, 1982. godine je kao prva dama ikada izabrana za najboljeg sportistu Visokog te godine. Još 1975. godine je započela svoju karijeru u ŽRK “Bosna”, čiji dres je nosila 30 godina, a skoro 20 godina bila i na mjestu trenera. Voljela je rukomet, voljela je stvarati nove igračice i živjela je za to.

Smatra se za jednu od najboljih sportistkinja Visokog svih vremena, a višestruka je dobitnica nagrada Sportskog saveza, posebno u invalidnom sportu, ali i nagrada na nivou Ze-do kantona i BiH. Također, za sav svoj trud i rad, Suvada Mameledžija je dobila i Povelju Grada Visoko za zaslužnog sportistu.

Dženaza će se klanjati u subotu, 20. februara u 16 sati na Gradskom groblju u Visokom, gdje će se obaviti i ukop.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.