Indijski duhovni majstor Mohanji i stotine pratilaca iz cijelog svijeta ovog proljeća u visočkoj dolini piramida

241

Petu godinu zaredom duhovni majstor Mohanji iz Indije, zajedno sa svojim pratiocima gost je Bosanske doline piramida, a tako je i ove godine. Veliki broj poštovalaca u Visokom i našoj zemlji borave od 25.maja i tu će ostati sve do 5.juna, u okviru tri grupe, u kojima se nalaze ljudi iz različitih zemalja svijeta.

U utorak 28.maja druga grupa je imala u programu obilazak Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, a nakon povratak u Visoko, domaćin je bio osnivač Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

– Mohanji i njegovi pratioci su prepoznali Bosansku dolinu piramida kao jednu od najjačih energetskih tačaka na svijetu i petu godinu zaredom naši su gosti. Ove godine tu je sa stotinama svojih prijatelja i pratilaca, koji su raspoređeni u tri grupe, a u 13 dana boravka obišli su i obići će Prahistorijski komleks tunela Ravne, park „Ravne 2“, Bosansku piramidu Sunca, Piramidu Mjeseca, kao i Tumulus u Vratnici. I mi smo se sa svoje strane potrudili da budemo dobri domaćini, pa je tako Fondacija ustupila sve svoje lokacije za različite programe i sadržaje koje ove grupe imaju. Trenutno u Visokom boravi druga grupa u kojoj je preko 60 ljudi, a oni dolaze iz Srbije, Hrvatske, Indije, Amerike, Španije, Rumunije, Indonezije i drugih zemalja svijeta, a zajedničko im je da prepoznaju prelijepu energiju bosanskih piramida

– kazao nam je Ajdin Ahmetspahić, koordinator Fondacije i domaćin ovoj internacionalnoj grupi.

 

Prema njegovim riječima i sam duhovni majstor Mohanji je jako zadovoljan dolascima u Bosansku dolinu piramida, postao je i veliki prijatelj Fondacije i dr. Osmanagića, te se nada kako će u budućnosti moći i više od jednoga puta sa svojim prijateljima i pratiocima biti gost Bosanske doline piramida.

Ovogodišnji dolazak u Visoko nosi naziv „Put u središte sebe“, a prema riječima Mohanjia, u Visokom je da iskaže svoju zahvalnost ovom mjestu jedinstvenom u svijetu.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara