Indijski umjetnici snimili pjesmu podrške svijetu

194

Indijsko vijeće za kulturne odnose (ICCR) okupilo je kompozitore, muzičare i pjevače iz cijele Indije koji su doprinijeli snimcima iz svojih domova u muzičkoj kreaciji ‘United we Fight’.

MARKETING

Kompoziciju je napisao i komponovao Joe Alvares, vokale posudili Usha Uthup, Salim Merchant, Shefali Alvares Rashid, Benny Dayal, Sonam Kalra, Chandan Bala Kalyan, Joe Alvares, Salome i Samira, i muzika Tubby, Pandit Ravi Chari, Pandit Rakesh Chaurasiya i Ustad Faisal Qureshi.

Ova pjesma tka stihove na engleskom u note i ritmove indijske klasične muzike šireći suštinu parole Vasudhaiva Kutumbakam – “Svijet je jedna porodica”. Sa sobom nosi poruku nade, radosti, otpornosti, borbenog duha u kolektivnoj borbi protiv COVID-a 19, saopćilo je Udruženje bosansko-indijskog prijateljstva.

Navodi se da je spot izraz duboke zahvalnosti svim hrabrim ratnicima COVID-a koji su rizikovali svoje živote da bi zaštitili druge.

To je omaž svim umjetnicima i izvođačima koji predstavljaju kulturnu baštinu naših zemalja i doprinose održavanju kulturne baštine živom, posebno u ovim teškim vremenima. To je počast i priznanje brojnim pojedincima koji u ovoj nevolji nečujno pomažu susjedima, strancima i ljudima oko sebe. Poruka svijetu da ćemo zajedno izvjesno pobijediti u borbi protiv virusa korone i mnogim sličnim izazovima s kojima se suočavaju čovječanstvo i ljudski rod – ističe se u saopćenju.

Pjesmu svijetu je posvetilo indijsko Ministarstvo vanjskih poslova (MEA). ICCR je autonomna organizacija MEA-e koja ima mandat za izgradnju međunarodnog razumijevanja i razvijanje kulturnih odnosa između Indije i drugih zemalja.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara