Insane Insan: Naša muzika izaziva nuspojave poput pretjeranog opuštanja i euforije

59

Grupa Insane Insan godinu je radila na albumu i trenutno se sprema za svoj prvi live nastup koji će biti održan 13. maja u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR).

MARKETING

Grupu čine Nina Gerin, Tayfun Kesgin, Thomas Crauk, Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, Mladen Tvrtković i Amar Češljar.

“Mi ćemo se potruditi predstaviti sebe i naš novi album na najbolji mogući način što se tiče kvaliteta nastupa. Naravno da želimo što više uživati u nastupu i da imamo taj “flow” između muzičara da komunikacija na muzičkom nivou može teći bez prestanka. Na kraju naravno dolazi do razmjene te energije i tog toka između nas i publike, što je nešto neopisivo riječima, to se mora osjetiti”, kazali su članovi benda.

Ekipa je do sada izdala album “Inasanax”, koji je svjetlo dana ugledao krajem januara na najvećim postojećim internet platformama poput CD Baby, Amazona, Googlea, Deezera i Spotifyja. Nedavno su izdali dva singla “Rahat” i “Insane Insan”.

“Naša muzika je, što se tiče žanrova, veoma svestrana. Tu imamo cinematic zvuk iz šezdesetih, kao i turski pyschedelia iz sedamdesetih te njemački new wave iz devedesetih. Sve to povezuje pop muzika koja u sebi ima i funka i soula, electro pa čak i reggae elemente”, kažu i dodaju da se služe njemačkim, turskim i francuskim, kao i da ponekad pjevaju na engleskom jeziku.

Iza cijele ekipe su decenije vrijednog i napornog rada na sceni, ali i iza nje. Projekt “Insane Insan” je kao šlag na kraju kojim pokušavaju iskoristiti sva stečena iskustva na drugom nivou i proširiti svoju muziku i van regije.

Naziv grupe dolazi od kombinacije riječi “insan”, što na arapskom i turskom znači čovjek, te riječi “insane” što na engleskom znači “lud”.

“Taj naziv nekako podsjeća na naše emocije koje imamo kada pišemo tekstove, produciramo i miješamo mnogo žanrova i jezika kada pjevamo. Ne treba ni govoriti o tome koliko smo postali “insane” jer gledamo sva dešavanja ovdje, ali i u cijelom svijetu”, zaključuju.

Njihovu posljednju pjesmu “Married Man” možete besplatno preuzeti na ovom linku, a grupa Insane Insan vas poziva da im se u ponedjeljak pridružite u prostorijama SARTR-a u 20 sati. Kartu je moguće nabaviti putem sistema Kupikartu.ba.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara