INZ-ova edukacija lovaca iz svih općina ZDK

103
Foto: INZ ZDK

Stručni timovi Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) proteklih mjesec dana su proveli niz edukacija za lovačka društva na području Zeničko-dobojskog kantona.

MARKETING

– Cilj edukacije je bio sprečavanje širenja bolesti, zaštita zdravlja životinja i ljudi, sigurna konzumacija odstreljene divljači, pravilno postupanje i prvi pregled, praćenje stanje neprirodnog ponašanja divljači i prepoznavanje prvih simptoma bolesti, kao i komunikacija sa veterinarskim službama, siguran transport i zaštita okoliša, ističu u INZ.

Shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u FBiH i kantonu, edukacije su održane predstavnicima društava s limitiranim brojem učesnika, a govorilo se o anatomiji, fiziologiji i ponašanju divljači, patološkim promjenama i neprirodnom ponašanju, te najčešćim bolestima divljači, pravilima higijene i tehnike rukovanja, kao aktuelnim propisima.

Predavači su bili doktori i magistri veterinarskih nauka, stručne osobe INZ-a i saradnici-eksperti. Predavanja su tokom februara i marta održana za članove trinaest društava članica Lovačkog Saveza ZDK iz svih općina i gradova kantona.

 

Visoko.co.ba/Institut za zdravlje i sigurnost hrane

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.