INZ: Preporuke za goste i osoblje u ugostiteljskim objektima

257
Ilustracija (Foto: INZ)

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica nastavio je podržavati sve segmente društva, kroz izradu edukativnih plakata, letaka i brošura na aktuelnu temu. Ovaj put, producirani su plakat, brošura i kratki video, koji trebaju biti na usluzi i korištenje kako vlasnicima i osoblju, tako i gostima ugostiteljskih objekata u Bosni i Hercegovini, u vrijeme aktivnih mjera zaštite od novog koronavirusa.

MARKETING

Brošura sa preporučenim koracima je u elektronskoj PDF formi, obzirom da bi printanjem materijala i njegovom distribucijom upravo bila prekršena pravila koja su u njoj navedena, a to je da se ne dozvoli “razmjena” i doticanje papira, računa ili jelovnika (menija) između više osoba, a time i znatno uveća mogućnost širenja virusa Covid-19.

Između ostalih, date su preporuke o dezinfekcionim barijerima, dezinfekciji ruku, stolova i drugih površina, te date jednostavne preporuke kako za goste, tako i za osoblje i vlasnike.

WeTransfer link za preuzimanje materijala je https://we.tl/t-Zu0nUGC40B

Osim neophodne distance, razmaka između stolova, broja osoba za jednim stolom, do upotrebe menija/jelovnika, pribora, kao i neophodnosti dez-barijera i dezinfekcionih sredstava. Preporučeni su i načini plaćanja, korišćenja wc-a, date su preporuke o čišćenju podova, površina, bacanju otpada….

Pored općih obaveza poslovanja u skladu sa zakonskom regulativom i mjerama koje proističu iz nje (zdravstveni nadzor, sanitarni pregled, edukacija, dobra higijenska praksa, DDD, HACCP) rad uspostaviti i organizovati prema mjerama i preporukama, a radi sprečavanja širenja infekcije Covid-19.

 

Visoko.co.ba/Institut za zdravlje i sigurnost hrane ZDK

Komentari

komentara