INZ ZDK savjetuje: Preporuke za studente u vrijeme koronavirusa

385
Univerzitet u Zenici

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica uputio je na adresu Univerziteta Zenica, Unije studenata i fakulteta, set preporuka kojima se preporučuju mjere lične i opće zaštite od novog koronavirusa Covid-19.

MARKETING

Kako ističe direktor Institua dr. Senad Huseinagić, navedene činjenice i mjere su dovoljne da se na jednostavan i prihvatljiv način doprinese sprečavanju širenja virusa u lokalnim zajednicama.

Sastoje se od osnovnih informacija i simptoma Covid-19 virusa, od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), te jednostavnim preporukama zaštite i samozaštite.

Sugerisane su i mjere za očuvanje mentalnog zdravlja, a cijeli dopis je jednostavnim, kratkim uputama prilagođen za studente, bez obzira da li oni, poštujući mjere nadležnih štabova, uskoro se vratili u svoje amfiteatre i kabinete ili ne.

Set preporuka je općeg karaktera, pa osim studenata UNZE, kojima je primarno namijenjen mogu koristiti i studenti svih visokoškolskih ustanova u BiH.

 

Visoko.co.ba/Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.