Iranski predsjednik Raisi pozvao EU da ne podliježe pritiscima SAD-a

98
epa09530908 A handout photo made available by the Iranian presidential office shows Iranian President Ebrahim Raisi speaking during a live TV interview in Tehran, Iran, 18 October 2021. Raisi said that his country was 'serious to return to the nuclear talks if the other side (US and EU) also be serious', mentioning that lifting sanctions against Iran could show their seriousness. EPA-EFE/PRESIDENT OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Predsjednik Irana Ebrahim Raisi pozvao je države Evropske unije da nezavisno djeluju i ne podliježu pritisku Sjedinjenih Američkih Država.

Raisi je danas u Teheranu primio ambasadore Belgije, Finske i Švicarske, a iz njegovog ureda je saopćeno da je tokom razgovora istakao da se Iran pridržavao odredbi međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, a da to nisu učinile i države EU-a.

“EU ne smije podleći pritiscima SAD-a. Nadam se da će evropske države ipak odabrati nezavisnost u djelovanju i držati se podalje od ekspanzionističke politike Washingtona“, poručio je Raisi.

Također je poručio da se članice Evropske unije ne bi smjele ponašati tako da SAD iskoristi Evropu kao poligon za širenje svog utjecaja.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.