Ismet Iso Šahinović: Ja sam Hadin dajdža, gradska vlasti i njegovi saborci sram vas bilo !

3176

Poginuo je 6. 11. 1994. god. kao pripadnik Armije Republike BiH. Bio je predlagan za najveće ratno priznanje Zlatni ljiljan, ali neki su bili preći…

MARKETING

Da je, kojim slućajem, ostao živ danas bi punio 63. godinu. Njegova supruga Azra ostala je samohrana majka sa dvoje maloljetne djece Berinom i Jasminom. Azra nije mogla podnijeti pogibiju supruga, pa je otišla u prijevremenu penziju.
Hadin sin ubrzo ulazi u svoju četrdesetu  godinu.

Ja sam Hadin dajdža i znajući ukupno tešku situaciju u Hadinoj porodici, Azra permanentno bolesna, Jasmina se udala i živi svoj život, odlučio sam aktivnije tražiti pomoć i podršku kod institucija, udruženja i osoba za koje sam mislio da mogu pomoći u zaposljenju Hadinog sina Berina.

Dvije godine u redovnim intervalima 7-10 dana u Opštini sam tražio prijem kod načelnice. Znala je razlog, ali me nikada nije primila. Putem svojih službi i raznih osoba iz Opštine davala je obećanja, ali su to bile “šuplje”. U tom periodu jedino me je primio Fejzić Bajro, predsjednik Opštinskog vijeća koji mi je tako slatko i samouvjereno obećao da će sve uraditi kako bi Hadin sin dobio posao. Jako je cijenio Hadu i njegovu hrabrost – kako kaže. Licemjerstvo neviđeno.

U više navrata išao sam u Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja u kojem glavnu riječ vode Hadini saborci Kardaš Kemo, Provalić Ferid, koji su u dva navrata u razmacima po jedan mjesec obezbijedili Hadinom sinu Berinu rad u “Gradskim Grobljima” na poslovima uređenja mezarja što je Berin s radošću prihvatio i uspješno obavio. I na tome se sve završilo.

OBEĆANJA I UBLEHE, A SVI SE ZAKLINJU, DRŽE PRIPREMLJENE SRCEPARAJUĆE GOVORE O ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA – LAŽNI PATRIOTI. ZA SKOPLJAK NIHADA – HADU GOVORILI SU, I SADA GOVORE DA JE BIO JEDAN O NAJVEČIH PATRIOTA, BORACA, GAZIJA VISOKOG. A OVAKO MU UZVRAĆAJU NJEGOVI SABORCI I GRADSKA VLAST.
SRAM VAS BILO !!!

Izvor: FB Ismet Iso Šahinović

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.