Isplaćene penzije za mart putem BH Pošte

260
Foto: JP BH Pošta

Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo isplatilo je martovske penzije korisnicima koji svoje penzije primaju putem BH Pošte, osim penzionerima koji nisu zatečeni na kućnoj adresi. Isplata je završena u kratkom roku što potvrđuje nastojanja BH Pošte da nastavi s praksom da penzioneri, koji su nam ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije.

MARKETING

JP “BH POŠTA” d.o.o Sarajevo uložilo je dodatni napor kako bi, u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog širenjem Korona virusa, penzioneri na vrijeme dobili svoje martovske penzije. Poštari BH Pošte su uz dodatne mjere zaštite, dostavili za tri dana sve penzije penzionerima u Federaciji BiH koji svoje naknade primaju putem BH Pošte. Iako je način uručenja penzija zahtijevao dodatne mjere, u smislu da poštari i penzioneri nisu imali direktni kontakt, a po preporukama Kriznog štaba BH Pošte, penzije su na vrijeme stigle do svojih korisnika. U cilju zaštite radnika BH Pošte i penzionera i dalje ćemo se pridržavati mjera zaštite koje smanjuju mogućnost zaraze i prenosa virusa Korona. To očekujemo i od naših korisnika kako posao poštara i šalterskih radnika, ne bi dolazio u pitanje, a time ni propisani rokovi.

JP “BH POŠTA” d.o.o Sarajevo maksimalno se zalaže i nastoji sve svoje usluge održati dostupnima, u kapacitetima u kojima je to moguće, u želji da, i u periodu dok traje vanredno stanje, naši korisnici vjeruju BH Pošti u obavljanju svojih svakodnevnih obaveza.

 

Visoko.co.ba/JP “BH POŠTA” d.o.o Sarajevo

Komentari

komentara