Naslovnica Preporuka Istraga o smr...

Istraga o smrti Keitha Flinta: Nema dovoljno dokaza da je počinio samoubistvo

15
Tokom kratkog istražnog saslušanja u srijedu, mrtvozornik Caroline Beasley-Murray složila se da je najvjerovatniji uzrok smrti muzičara samoubistvo, ali je također rekla kako postoji i sumnja u ovakav razvoj događaja iz razloga što je lidera Prodigyja u njegovoj kući pronašao prijatelj te zbog nedostatka jakih dokaza koji ukazuju na samoubistvo.

“Kako bismo sa sigurnošću rekli da se radi o samoubistvu, najprije trebamo imati jasne dokaze kojim bismo ustanovili da je Keith Flint imao jasnu namjeru da se ubije te da je poduzeo konkretne korake znajući da će ga oni dovesti do smrti. Imajući u vidu sve okolnosti, nema dovoljno dokaza za takvu tvrdnju”, kazala je Beasley-Murray.

Ona je istakla i to da je Keith Flint bio izrazito popularan i da su ga voljele armije fanova te je još jednom naglasila kako će ostati otvoreno pitanje šta se u njegovoj glavi odvijalo kobnog dana.

Porodica lidera Prodigyja i njegov menadžer nisu prisustvovali saslušanju, ali su znali da se ono odvija u Essexu. Saslušanje je održano u njihovom odsustvu, bez svjedoka koji su lično pozvani da daju dokaze.

Podsjećamo da je tijelo Keitha Flinta pronađeno u njegovoj kući u North Endu, u Essexu, 4. marta ove godine.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.