ZanimljivostiItalijanski kafići umjesto slamki sve više koriste običnu tjesteninu

Italijanski kafići umjesto slamki sve više koriste običnu tjesteninu

Ideja je prvobitno predstavljena na Redditu, a ubrzo se pokazalo da je otvorena kompanija koja proizvodi tjesteninu koja može izdržati sat vremena u hladnom piću, nema okus i može se razgraditi nakon korištenja. Zove se Stroodles, a njen vlasnik Maxim Gelmann tvrdi da je važno praviti male korake ka većim promjenama.
“Proizvodnja tjestenina slamki je mali pokret, nešto što će nas dovesti korak bliže do normalnijeg načina življenja bez zagađivanja naše okoline. Želimo dosegnuti manje ekološki osvještene ljude i pokazati im koliko je lako napraviti male ali značajne promjene”, kaže Gelmann.
“Nije preporučljivo koristiti pastu u vrućim pićima, prije svega jer se možete opeći i jer se vruća pića inače ne piju kroz slamku, a onda i jer tjestenina ne bi opstala u tekućinama viših temperatura. Možete je koristiti da promiješate vašu kafu. Simpatično je što djeca često piju toplu čokoladu kroz Stroodles, sviđa im se kada slamka postane savitljiva”, govori naposljetku Gelmann.
Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE