Ivanić: Dodikova taktika već je postala dosadna

Optužbe predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da se Savez za promjene približio vlastima Federacije BiH su smiješne, bez ijednog ozbiljnog argumenta - rekao je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.

417
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić

– Ništa nije urađeno na štetu Republike Srpske. Partije iz Republike Srpske se pokazuju kao veoma aktivne u institucijama BiH i čuvaju sadašnji ustavni sistem. Ako je išta uspjeh što smo napravili, onda je to što nema priča o Ustavu i ako išta može ugroziti Republiku Srpsku onda je to promjena Ustava. Za razliku od nas SNSD je pristajao na promjene Ustava – podsjetio je Ivanić.

MARKETING

Kazao je u izjavi novinarima u Bijeljini da je Republika Srpska sa Savezom za promjene “sigurna, čvrsta i stabilna”.

– A Dodik bi trebao da kaže šta se dešava sa “Boskom”, “Balkan Investment bankom”, “Bobar bankom”, a ne da skreće pažnju na nešto što ne postoji. To je njegova taktika koja već postaje dosadna – ističe Ivanić.

On je komentarisao i jučerašnji sastanak lidera opozicionih stranaka Saveza za promjene, na kome je zaključeno da uskoro mora doći do promjena u skupštinskoj većini u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i u Vladi.

– Jučerašnji sastanak je početak jednog ozbiljnog posla u kome se pokazuje odlučnost partija u Savezu za promjene da uđe u proces formiranja drugačije skupštinske većine. Stvari u Republici Srpskoj ne idu dobro, vidljivo je da vlast zavisi od dva poslanika, koja su kupljena i mi ćemo vrlo brzo tražiti vanrednu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj ćemo vidjeti ko je od poslanika iz opozicije, te ko je od poslanika iz vladajuće garniture protiv kupovine poslanika, a ko podržava jedan takav koncept – rekao je Ivanić.

On dodaje da je Savez ušao u jedan ozbiljan posao i da se taj posao sigurno neće završiti preko noći.

– Ovaj proces je počeo i on će se završiti pozitivno po nas iz Saveza za promjene, u to sam uvjeren – istakao je Ivanić.

U Bijeljini je danas održana sjednica Predsjedništva PDP-a kojoj je prisustvao i lider stranke Mladen Ivanić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.