Izabran novi Upravni odbor Rukometnog saveza BiH

117

Na vanrednoj sjednici Skupštine RS BiH je izabrano novo rukovodostva Saveza, nakon što su dosadašnji čelnici potvrdili svoj mandat na raspolaganje. Novo rukovodstvo kao glavni cilj ima zadatak da riješi nagomilane probleme kako ne bi došlo do suspenzije kojom je zaprijetio EHF. Naš rukometni Savez nema ni ID broj, kao ni žiro račun, što je svakako potrebno što prije riješiti.

MARKETING

“Ovo je samo privremeno rješenje kako bi došli do trajnog rješenja. Naš osnovni problem je bio što ovaj Savez nije mogao dobiti ID te nismo mogli dobiti sredstva. Došli smo u situaciju da se ništa nije moglo raditi”, kazao je predsjednik Skupštine RS BiH Branko Vukojević.

“Na ovoj Skupštini su izabrani neki novi članovi, a naš ključni problem je nepostajanje računa i blokirani smo na sve načine da ispunimo obaveze prema EHF-, dodao je selektor naše rukometne reprezentacije Bilal Šuman.

Novo rukovodstvo Saveza čine: Marinko Umičević, Aleksandar Miljuš, Vladan Šegrt, Asim Šahman, Vojislav Rađa, Adnan Muhić, Mensur Sinanović, Halil Skaljić, Nevenko Herceg, Slobodan Zadro, Ivan Ševo i Zoran Trlin.

(sportsport.ba)

Komentari

komentara