Naslovnica BiH Izabrano novo...

  Izabrano novo rukovodstvo Skupštine Kantona 10

  21

  U nastavku prve konstituirajuće sjednice Skupštine Kantona 10 u Tomislavgradu izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo, a za novog predsjedatelja imenovan je Jozo Ćosić (HDZ 1990) iz reda hrvatskog naroda.

  Nakon zasjedanja klubova naroda i Povjerenstva za izbor i imenovanje unutar Skupštine koji su predložili članove rukovodstva, s 15 glasova za i pet suzdržanih za predsjedatelja Skupštine imenovan je Ćosić, dok su Dragana Domjanović (SNSD) iz reda srpskog naroda i Jasenko Tufekčić (SDA) iz reda bošnjačkog naroda imenovani za zamjenike predsjedatelja Skupštine.

  Prije izbora novog rukovodstva, predsjedatelj iz starog saziva Skupštine Robert Bagarić pročitao je naputak predsjednika Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Branka Petrića, kojim ne postoje smetnje da do konstituiranja novog saziva Vlade K10 predsjednik Vlade i dva ministra u Vladi, izabrani za zastupnike u Skupštini na Općim izborima 2018. godine, mogu istodobno obnašati izvršne dužnosti predsjednika, odnosno ministara u Vladi K10 i dužnosti u Skupštini ovog kantona.

  Skupština K10 usvojila je Zaključak kojim Nacrt proračuna za 2019. godinu, u iznosu od 76,3 milijuna maraka, može poslužiti kao dobra osnova za izradu prijedloga zakona uvažavajući sve primjedbe i prijedloge povjerenstava i zastupnika.

  Proračun ispred Vlade zastupnicima je prezentirao ministar financija Stipan Šarac istaknuvši kako je Vlada usvojila smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2019. do 2021. godine i Dokument okvirnog proračuna za isto razdoblje koji predviđaju visinu prihoda i primitaka te rashoda i izdataka za 2019. godinu kojih su se dužni pridržavati svi proračunski korisnici.

  Uz to, Skupština je usvojila Nacrt Zakona o izvršenju Proračuna K10 za 2019.godinu, Izvješće o izvršenju Proračuna za 2019. godinu, prema kojem se, između ostalog, proračunski rashodi moraju uskladiti s prihodima te je dala suglasnost na Statut Doma zdravlja Glamoč.

   

  Visoko.co.ba/Federalna.ba/Fena

   

   

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.