Naslovnica ZDK Politika Izbori za nač...

Izbori za načelnika u Kaknju: Aldin ili Eldin pitanje je sad

1635

Prijevremeni izbori za gradonačelnike/načelnike devet gradova/opština u BiH biće održani 17. februara naredne godine, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

CIK je donio odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike Kaknja, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Bužima, Domaljevca/Šamca, Drvara, i Ribnika.

Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose se CIK-u najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno od 11. do 17. decembra do 16.00 časova.

Kao što je poznato dosadašnji načelnik Nermin Mandra (SDA) na proteklim Općim izborima osvojio je mandat zastupnika u Državnom parlamentu, a trenutno v.d načelnika je Aldin Šljivo.

Kako sada stvari stoje i prema našim saznanjima u Kaknju će se voditi borba između dva kandidata, a to su upravo Aldin Šljivo (SDA) i Eldin Mioč (SDP), s tim da će Mioč vjerovatno biti kandidat više stranaka okupljenih oko BH Bloka, bar tako stoji na FB Pageu posebno kreiranom za predstojeće prijevremene izbore u Kaknju.

Stranica podrške BH BLOK-u za jedan Kakanj, za jednog načelnika. Pozovimo sve građane i građanke da vratimo Kakanj čovjeku i da se naš građanski glas digne samo za jednog kandidata za načelnika.

Za jedan Kakanj, za jednog načelnika.

Još uvijek nije zvanično i nije potvrđeno da li sve pobrojane stranke podržavaju kandidaturu zajedničkog SDP kandidata Eldina Mioča, kao što nema ni zvanične informacije o kandidaturi SDA kandidata Aldina Šljive, ali ćemo i to saznati vrlo brzo, već za šest dana.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.