Izborna skupština SBB Visoko: Izabran novi sastav Gradskog odbora koji u četvrtak bira novog predsjednika

933

Na Izbornoj skupštini Saveza za bolju budućnost (SBB) Visoko, povjerenje većine delegata su dobili novi članovi Gradskog odbora SBB Visoko. Na ovaj način kako kažu u lokalnom SBB-u nastavljen je razvoj pozitivnih političkih trendova unutar ove političke opcije, ali i generalna priprema za predstojeće lokalne izbore. Kao jedan od ciljeva Izborne skupštine istaknuto je podmlađivanje stranačkog kadra i osvježavanje političke scene u Visokom.

Tako su, na Izbornoj Skupštini, povjerenje za novi sastav Gradskog odbora dobili: Vahid Ramić, Nevzeta Begić, Melina Pirija, Dženana Brkić, Elmir Omerbegović, Mediha Čehajić, Munever Zahirović, Almir Omanović, Haris Hodžić, Meldina Ugarak, Mersid Elezović, Ramiz Dizdarević, Nejra Begić, Amra Šabović, Melisa Lepić, Biserka Halilović, Safija Krvavac, Amina Semić, Tarik Bešić, Kenan Buko, Nermana Ajdinović, Amina Breščić, Jasmina Dautović, Nirmela Čaušević i Emina Aščalić.

Novi članovi Gradskog odbora će kasnije birati stranačko rukovodstvo i radna tijela.

“Evo nakon provedenih izbora, odnosno konstituisanja mjesnih odbora u svih 26 mjesnih zajednica izabrali smo predsjednike mjesnih odbora, potpredsjednike, delegate koji su večeras bili tu prisutni i koji su imali pravo glasa i evo izabali su 25 imena koji će činiti Gradski odbor SBB Visoko. U narednom periodu, odnosno već u četvrtak ćemo, po statutu, mi između sebe izabrati predsjednika, dva potpredsjednika, predsjednika foruma žena, predsjednika foruma mladih, delegate za kantonalni odbor i u narednom periodu potrudit se, odnosno posvetit se da što bolje dočekamo oktobarske, odnosno lokalne izbore, kako bi postigli što bolje rezultate”, rekao je predsjednik stranke SBB Vahid Ramić za naš portal.

“Kao što ste vidjeli na večerašnoj Izbornoj skupštini prošlo je 25 kandidata od predloženih 33, mogu reći iskreno da su članovi koji su prošli kvalitetni, odnosno kvalitetan je kadar u pitanju. Napravljena je dobra selekcija delegata koji su birali. Uzmajući u obzir da svaki kandidat koji je danas predložen na listu je predložen od svog mjesnog odbora, samim time gledali smo da to bude na transparentan jedan način sprovedeno do kraja. Mogu reći da sam zadovoljna i mislim da je SBB-u ovo bilo nephodno, jer ovi prijedlozi su definitivno jedan iskorak dalje u kontekstu iskustva i mladosti i mislim da će SBB bez obzira na ovih devet godina intenzivnog rada tek sad na neki način doći do izražaja i kako je do sad radio, konkretno bavili smo se pitanjima građana i građanki grada Visokog i definitivno ćemo nastaviti jačim intenzitetom da budemo prisutniji u društvu i da riješavamo probleme”, dodala je SBB-ova zastupnica u Skupštini ZDK Meldina Ugarak.

Više fotografija sa Izborne skupštine pogledajte na našem FB Pageu.

 

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević

Komentari

komentara