Izgrađen po najmodernijim EU standardima: U Žepču otvoren Dom za starije i nemoćne “Ministro”

459

U Žepču je, u prisustvu velikog broja zvanica iz javnog, političkog, privrednog i kulturnog života, ozvaničen početak rada Doma za starije i nemoćne “Ministro”

MARKETING

Dom posjeduje blizu 4 000 m2 korisnog prostora unutar kojeg je smješteno, ukupno na tri etaže, 58 dvokrevetnih soba i tri apartmana,  ukuponog kapaciteta 120 korisnika.

Također, u sklopu objekta izgrađenog po najstrožijim EU standardima u ovoj oblasti nalazi se i hotelski dio namijenjen boravku gostiju štićenika, ali i komercijalnoj upotrebi jer sobe i ostali sadržaji zadovoljavaju kriterije hotela sa 4*.

Dom posjeduje sve potrebne prateće medicinske, rehabilitacijske, ali i društvene sadržaje namijenjenih korisnicima u trećoj životnoj dobi.

 

Beba: Sve je rađeno po EU standardima

“Obzirom da smo sve radili po važećim EU standardima i propisima u oblasti njege i smještaja starijih i nemoćnih naišli smo na brojne birokratske prepreke unutar naše administracije koja se po prvi put susreće sa ovakvim standardima koje smo, moram da napomenem uz veliko razumijevanje lokalnih i kantonalnih vlasti, uspješno prevazišli i dobili svu neophodnu dokumentaciju za usluge koje pružamo. Trenutno zapošljavamo 30 mladih i educiranih kadrova, a plan je da taj broj bude i veći kako se bude povećavao broj korisnika.”- kazao je Eldar Beba, direktor Doma za starije i nemoćne “Ministro” Žepče.

 

Dom za starije i nemoćne “Ministro” jedna je od većih i značajnijih investicija u Općini Žepče u posljednjih nekoliko godina koji je u potpunosti implementirala domaća privatna kompanija “Armani trade” Žepče.

https://www.facebook.com/domMinistro/

Direktno.ba

Komentari

komentara