Naslovnica Preporuka Muzika Izložba o živ...

Izložba o životu i radu Kemala Montena ponovo dostupna u Centru Skenderija

16
Autorica izložbe je Amina Abdičević, stručnjakinja iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti, koja je na ovaj način željela obilježiti značajan jubilej. Ovom postavkom posjetiocima približava dio bogate zaostavštine ovog velikog muzičkog umjetnika koju je za potrebe izložbe ustupila porodica Monteno.

U Privrednom gradu Centra Skenderija postavljeno je 12 samostojećih elemenata na kojima je kroz kreativni umjetnički prikaz u štampanoj formi napravljen presjek života i realizovanih umjetničkih dostignuća Kemala Montena. U sklopu njih nalaze se postamenti s LED rasvjetom iz kojih se emituje audiozapis na osnovu čega je posjetiocima predstavljen kompletan produkcijski rad Kemala Montena.

“Ovaj projekt i izložbena postavka od velikog su značaja, kako za sudionike ovog vremena tako i za buduće generacije koje bi se trebale upoznati o našoj bogatoj muzičkoj baštini po kojoj je grad Sarajevo od šezdesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća stekao ugled muzičke prijestolnice tadašnjeg vremena”, rekla je Abdičević.

Osim Amine Abdičević u realizaciji izložbene postavke učestvovali su grafički dizajner Branko Dursum i producenti Selma Velić i Sanin Hadžibajrić iz Sektora za lokalni razvoj Općne Stari Grad Sarajevo.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.