Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Izvještaj PS ...

Izvještaj PS Visoko: Jedna osoba povrijeđena u saobraćajnoj nesreći tokm proteklog dana

55

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 03.12.2018. godine :

1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici su kontrolisali 37 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 10 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su:upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 1 vozač), nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje zimske opreme i dr.
5. Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.