“Izvođači radova u Visokom ubuduće će raditi kako treba i ono što je dogovoreno, a ne kako su oni zamislili”

1738

Godinama unazad Visočani su žrtve loše i nestručno dogovorenih radova na putnoj infrastrukturi a što se ogleda užasnim izgledom gradskih ulica i potpuno nepristupačnim a u nekim selima i nepostojećim putevima.

Godinana unazad od izbora do izbora gledamo kako se jedni te isti putevi “rade”, krpe rupe po cestama u zadovoljni izvođači radova trljaju ruke svjesni da ih niko ne kontroliše i da je potpuno nebitno šta se na tenderu potpiše jer debljinu asfalta i širinu puta unaprijed je dogovoreno da niko neće kontrolisati jer zauzvrat uvijek postoje “sitni oblici pažnje” koji garantuju poslovnu komociju u fušeraju.

Ovih dana svjedočimo u Ozrakovićima po ko zna koji put izvođenju radova, a što najbolje znaju koliko ih oštećuje i poslovno-finansijski košta Vispak, Kovo Commerce, Alma Ras, Automatic servis, IM Semić, R-Produkt…Međutim kako smo saznali iz izlaganja na Gradskom vijeću u ovom slučaju se ne radi o dva i više puta plećenom istom poslu od poreza Visočana, nego nasuprot tome radi se o korekciji radova nakon loše urađenog posla, a što je novost u odnosu na ono kako smo naviknuti proteklih godina.

”Prvi put u historiji Visokog smo natjerali izvođača radova firmu iz Zenice koja je asfaltirala, “sfušerila” asfalt koji je ispuco deset dana nakon asfaltiranja, napravili smo pritisak eno sve su digli! Drugi dio puta koji radi opet jedna firma nije još završen zato jer smo aktivirali mjerenja i ukoliko se pokaže da nije kako treba i on će sve dići! Tako pokazujemo da će se u Visokom ubuduće raditi pošteno, transparentno i kvalitetno. To pravi određen problem jer je zastoj a sa druge strane šaljemo poruku izvođačima radova za ubuduće da će raditi kako treba i ono što je dogovorio, a ne kako su oni zamislili.” – rekao je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.