Izvršenim pretresom u Visokom pronađena opojna droga i oružje

2208

Dana 23.11.2021. godine, u 16,45 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko je privedeno lice radi utvrđivanja identiteta, budući da isto nije kod sebe imalo identifikacione dokumente a prouzrokovalo je saobraćajnu nezgodu na naplatnom mjestu autoputa A-1, u mjestu Arnautovići, Grad Visoko. Izvršenom identifikacijom utvrđeno je da se radi o licu Č.E., rođenom 2001. godine, iz Visokog. Kako je utvrđeno izvršenim provjerama, navedeno lice je iznajmilo putničko motorno vozilo na području Kaknja, kojom prilikom je vlasniku vozila predočilo na uvid fotokopiju putne isprave izdate licu D.H., od strane Republike Hrvatske, za koju su službenici Policijske stanice Visoko prilikom vršenja provjera posumnjali da je krivotvorena. Zbog postojanja osnova sumnje da je lice Č.E. počinilo krivično djelo “Krivotvorenje isprave” iz člana 373. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH, isto je lišenoslobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršenim pretresom navedenog lica pronađeno je sljedeće:

50 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed),
5 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,
jedna digitalna vaga za precizna mjerenja.

U nastavku aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u ulici Tjesnac, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi navedeno lice,  kojom prilikom je pronađeno sljedeće:

jedna automatska puška,  
52 komada municije nepoznatog kalibra,
praškasta materija težine 52,30 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed) i
4 pribora za konzumiranje opojne droge.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela za koja se lice Č.E. sumnjiči a radi se o krivičnim djelima: Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakon Federacije BiH, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijaiz člana 371. Krivičnog zakon Federacije BiH i “Krivotvorenje isprave” iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.